Rm Shitoryu 9 maj 2015

IMG_0224

Då har Rm i Shitoryu gått av stapeln för 19 året i rad, det var nästan 400 hundra starter fördelat på 22 klubbar från norr till söder från vårt avlånga land.

Tävlingsdagen började med en tyst minut för det i  förra veckan hastigt avlidne soke Yoshimi Inoue, som är arrangörernas soke sensei.

Från Kusano ha Älvsjö var det två stycken deltagare som har tränat hårt för att kunna delta i detta riksmästerskap, Max Larsson i klassen P 12B, och Niklas Tjus i klassen P 9B. Först ut var Niklas som var på sin första tävling, han var lite nervös när det var dags att ställa upp för start, han körde Jyutte så bra att han vann första matchen med domar siffrorna 5-0, match nummer två gick av bara farten den vann han med 5-0 också. Nu var det dax för final i klassen P 9B, Niklas är taggad, medalj av ädel valör är säkrad, nu skall det avgöras vilken valör det blir. Niklas möter Elvis Le i finalen, det visar sig att det är ett övermäktigt motstånd, en väldigt bra genomförd Rohai vart för svår för Niklas som kammade hem en välförtjänt silvermedalj.

Nu var det dax för Max att gå in i tävlingen, tyvärr så var det bara två stycken anmälda till den klassen, en bra genom förd Rohai gav Max guldmedaljen efter domarsiffrorna 5-0. Ett guld och ett silver är vad denna tävling gav i resultat, vilket jag är väldigt nöjd med. Nästa tävling är Solna karate cup som går den 10 oktober.
5-0.
Ett guld och ett silver är vad denna tävling gav i resultat, vilket jag är väldigt nöjd med.
Nästa tävling är Solna karate cup som går den 10 oktober.

Annonser
Publicerat i Uncategorized
%d bloggare gillar detta: