Solna karate cup 2015

Defne Gruppbild Lucas Max Niklas
Efter ett långt sommaruppehåll och endast två månaders tävlingsträning var det dax att prova lyckan i Solna karate cup. Det var 400 hundra starter i årets upplaga, vilket gör Solna karate cup till en av dom fyra största tävlingarna i Stockholm som är årligen återkommande. Fyra förväntansfulla barn, Max, Lucas, Niklas och Defne samlades tidig lördag förmiddag i Solnahallen för att ladda upp för sina respektive matcher. Niklas Tjus Saari var förs ut och tävlade i Kata P10B. En väl genomförd Gjytte räckte tyvärr inte, förlust med domarsiffrorna 1­4. Han slutade på en hedrande 3:e plats efter en väl genomförd tävling. Samtidigt gick Max Larsson sin match i Kata P12A. Det var hans första tävling i A gruppen. Förväntningarna var inte högt inställda i denna tävling då konkurrensen är stenhård. Han startade tävlingen med Rohai som var tajt och bra genomförd, något förvånad vart Max när han vann med 3­2 över sin motståndare som var mycket bra. I semifinalen vart det förlust med 2­3 mot den blivande silvermedaljören. Han stod sig bra i konkurrensen i A-gruppen och tog hem en hedrande bronsmedalj. Nu var de dax för Kumitetävlingarna att dra i gång. Defne Tümer som var på sin första tävling och ska gå i klassen F8 lång var nervös men väldigt peppad. Första matchen var väldigt jämn och slutade 1­1, då vart det domarna som fick avgöra och hon vann med domarsiffrorna 4­0 en solklar seger.

I finalen fortsatte det att vara mycket jämn, en hedrande 1­2 förlust i sin första final är mycket bra. Sist ut var Lucas Jakander som gick i Kumite P11 kort. Det var också hans första tävling. Ett tufft motstånd vart för övermäktigt för han. Förlust med 0­8 är en sporre att träna hårdare för nästa tävling. Efter domarbeslut till Lucas fördel tilldelades han bronsmedalj som han mottog väldigt glad. Det är med stor glädje som jag ser att alla fyra fick sin efterlängtande medalj. Hård träning ger resultat, jag vill, jag kan, jag ska, det är en bra inställning när man vill börja tävla. Ett stort GRATTIS till Max, Niklas, Lucas och Defne som alla tog medalj och en väl genomförd tävling som vi alla i KusanoHa shitoryu familjen kan vara stolta över! Nu ser vi fram mot nästa tävling som är Karate kid cup.

Lördagen den 21 november i Eriksdalshallen.

Olov Bäckman, 3:e dan Shidoin Ho
KusanoHa shitoryu Älvsjö

Annonser
Publicerat i Uncategorized
%d bloggare gillar detta: