Rapport från Karate Kid Cup

Lördag morgon. Väckarklockan ringer 07.00.

Det är tävlingsdag igen, den här gången i Eriksdalshallen på Söder. Karate kid cup har i år 500 deltagare och Juniorpokalen som startar direkt efter att barnen är klara har 150 deltagare. Det gör tävlingen till den största i Sverige.

Fyra förväntansfulla barn från Kusano Ha Älvsjö samlas tidig förmiddag i Eriksdalshallen: Max, Niklas, Lucas och Lea. Där sammanstrålar vi med Ella och Paul från Kusano Ha Hornstull.

Lea gör sin första tävling någonsin. Trots en mycket bra Bassaidai räcker det tyvärr inte till medalj. En bra tävlingsdebut som hon kan vara stolt över.

Lucas är på sin andra kumite tävling och har tränat hårt för det här. Hans första match är belöningen; han vinner  med 7-3. Nu har det lossnat! Nu vet han hur man tar poäng och har fått nytt självförtroende. Match nummer två möter han samma motståndare som i sin första tävling (där Lucas förlorade med 0-8). Efter en hård och mycket jämn match är det över, förlust med 3-6 är ett stort steg framåt för Lucas, som jag är säker på att vi kommer att få se ha flera framgångar i tävlingssammanhang.

Niklas som nu har fått lite tävlingsrutin vinner sin första match med 2-1 och går vidare till nästa omgång. Förlust med 0-3 räcker till en bronsmedalj. En som vanligt stabil Niklas gör sin bästa tävling hittills.

Max fick kämpa hårt i sin första match. Han vinner med 2-1 och går vidare. Nu taggar han till och vinner andra med 3-0. Då är det dags för final, där han möter Isak Olsson från Gojukai Eskilstuna. Fokuserad, lugn och stabil tar han hem guldet med domarsiffrorna 3-0.

Det är med stor glädje jag ser att våra barn och ungdomar går in så hårt med både vilja och tålamod till träning och tävling.

Fin utdelning blev det, med ett guld och ett brons samt en enorm kämparinsats från alla deltagare. Nu blickar vi fram mot nästa tävling som är Katapokalen i vår.
Olov Bäckman
3:e Dan Shidoin Ho
Kusano Ha Shitoryu Älvsjö

 

IMG_0293
IMG_0307

Annonser
Publicerat i Uncategorized
%d bloggare gillar detta: