Rapport från Katapokalen

katapokalen2016Det är lördag morgon. Klockan är 09.00. Det är dax att åka till ännu en tävling. Med två tävlande och två coacher styrde vi våra näsor mot Eriksdalshallen på söder.

Förväntningarna på denna tävling var inte lika högt ställda som de brukar vara. Vi var där för att deltaga och lära.

Mattias och jag skickar upp Max och Niklas att värma upp på den lilla tävlingsytan medan vi går på det obligatoriska coachmötet.

Först ut är Niklas som tävlar i P10A för första gången. Han kör Rohai som han har tränat hårt för att kunna tävla med. Tyvärr så räckte inte det. Det blev förlust med domarsiffrorna 1-2. Niklas ser nu fram mot att ta med sig lärdomarna från den här tävlingen så att det kanske blir en medalj av ädlare valör vid nästa tävling.

Nu står Max på tur. Hans grupp P13A är så stor att den tar en och en halv timme att utse en vinnare.

Han vinner den första matchen med 2-1. En lång väntan på att få gå nästa match. Motståndarna radar upp mycket bra katas på löpande band framför våra ögon. I andra matchen tar det slut. Förlust med 1-2.

Vi tar med oss lärdomarna som vi fick vid katapokalen och tar med dom till RM i Shito Ryu som i år skall gå på Friends arena i Solna söndagen den 8:e maj. RM arrangeras tillsammans med Fitnessgalan Stockholm Sports Weekend och Budo Fitness.

Det är med stor glädje som jag tränar dessa fina ungdomar som vid varje tävling gör sitt bästa.

Vi ser nu fram mot att få tävla på den stora nationalarenan den 8 Maj.

Olov Bäckman
3:e Dan Shidoin-Ho
Kusano Ha Shito ryu Älvsjö

Annonser
Publicerat i Uncategorized
%d bloggare gillar detta: