Spirit, speed och sakura för familjen Skaug

Familjen Skaug – André, Mia, William och Dennis – har just återvänt till Sverige efter några veckors träningsresa i Japan. Här är deras berättelse.Lunch på lägret i Katata Dojo.

30 mars åkte familjen Skaug till Otsu för att träna i So-Honbu dojo för Soke Sensei. Vi prickade in sakura, körsbärsblomningen. Det är en stor sak varje år; japanerna firar våren, början på något nytt. Det är otroligt vackert.

Vi har varit i Otsu tidigare, men den här gången hade vi möjlighet att utforska området mer än tidigare. Vi hann vara i Nara och se enorma tempel, tama rådjur och körsbärsträd. Och naturligtvis favoritrestaurangen ”sushi-karusellen”.Amanda i Sohonbu!

Vi träffade Amanda Marjeta från Hornstullsdojon, som pluggat och tränat i Japan i 6 månader.

Under träning med Soke fick vi gå genom katorna Kosokundai och Seipai med bunkai ichiban och niban, och jytte bunkai ichiban, niban, sanban och yonban. Dennis fick helt egen träning med Soke då de gick genom Bassai-dai och Seienshin. Det blev många checkpoints för familjen Skaug att förvalta och träna på.

Vi hade också ett mördarpass där vi fick träna kumite med Sokes elitelever. Då blev vi ordentligt överkörda, kan man säga.

En dag fick vi överraskande vara med på ett träningsläger i Katata Dojo. Vad vi inte visste var att vi skulle gradera. Men det gick bra det också!

Sammanlagt fick vi ihop ungefär 22 timmar dojoträning under tiden vi var där. Vi jobbade hårt och fick med oss många checkpoints och mycket kunskap.

Om man sammanfattar resan med några ord så blir det: mängdträning, nöta tekniker, kime, andning, speed, spirit, sushi, sakura och tempel!Diplom för 1.Dan efter träning med Soke.

Annonser
Publicerat i Uncategorized
%d bloggare gillar detta: