Följ med till Japan i höst

I år fyller vår globala karateorganisation W.K.K.A. 55 år. Det firas traditionsenligt med stor fest och världsmästerskap i kumite och kata. Alla medlemmar är välkomna att följa med. Det gäller inte minst dem som vill gradera och befinner sig på svartbältesnivå.

Förutom tävlingarna och jubileumsbanketten erbjuds en veckas träning på vår karatestils högkvarter, So-Honbu Dojo.

Att uppleva Japan tillsammans med karateklubben är en upplevelse över det vanliga! Om du vill följa med, tala då med din instruktör.  I dagsläget finns ingen information om vad lägret kostar, men det är bättre att anmäla sitt intresse nu (icke-bindande), så att vi kan bilda oss en uppfattning om hur många som överväger att resa.


Program

14 nov – ankomst
15 nov – träning för Soke Sensei på So-Honbu Dojo (samt instruktörsmöte)
16 nov – träning för Soke Sensei på So-Honbu Dojo
17 nov – dangraderingar
18 nov – Tävlingar och jubileumsfest
19 nov – sightseeing eller träning för Soke Sensei på So-Honbu Dojo
20 nov – sightseeing eller träning för Soke Sensei på So-Honbu Dojo
21 nov – avfärd

Det är fullt möjligt att anlända tidigare eller att stanna längre för att träna eller för att upptäcka Japan. So-Honbu Dojo ligger i Otsu, strax utanför Kyoto. Tävlingarna och jubileumsbanketten kommer att äga rum någonstans i närheten.

Kyoto är en fantastisk stad som var huvudstad och säte för kejsaren från 794 till 1868. Till skillnad från Tokyo, som jämnades med marken under andra världskriget, är Kyoto fullt av uråldriga tempel, slott och helgedomar. Otsu når man med pendeltåg. Otsu var faktiskt också kejserlig huvudstad en kort tid, år 667-672, och rymmer ett antal viktiga tempel och intressanta byggnader.

Man flyger lättast till Osaka, men det går utmärkt också att ta snabbtåget Shinkansen från Tokyo. Klubben kommer samordna boende för dem som vill, men det är möjligt att ordna eget boende.

Annonser
Publicerat i Uncategorized
%d bloggare gillar detta: